I Adore You

Ja, jag har läääänge velat scrappa en layout med andra färger än rosa.... men på något sätt så har det blivit rosa i slutändan i alla fall. Men nu så har jag äntligen lyckats... och jag blev nöjd dessutom. Och framförallt är jag så glad att jag inte återigen hamnade i den rosa pappersmappen :) Vill ju variera mig lite (fast nästa layout kanske blir rosa igen, vi får se)!

Jag tycker mycket om de här bilderna på Elvira, de är tagna sommaren 2008 när vi åkte på utlflykt till Vaxholm. Vi åt glass på ett mysigt glasställe och där är bilderna tagna.

Om ni vill veta vilket material jag använt så kika i Butiksbloggen där hittar ni en materiallista. Men jag kan säga att papperet är från älskade Cosmo Cricket samt Adore tittelrutan (som jag klippt från ett journaligcards ark). Gillar mycket de söta filtiga bradsen från Queen & Co, de känns varma och mysiga :)

Kram från mig till er och ha en härlig (scrap) helg :)

Zornitsa

Prickigt + Lycka = Sant

japp, så är det för mig... jag älskar prickigt, rött och vitt är ju en underbar färgkombination som piggar upp men andra färger är också fina... bara det är prickigt.

För ett tag sedan gick jag runt och letade efter en ny allmanacka... vad svårt det var att välja, det fanns så många olika. Men till slut så bestämde jag mig för en... När jag var på väg till kassan då råkade jag se en annan allmanacka som fick mig att ändra mig på mindre än en sekund :)

och så min nya mugg.... den är väldigt stor, typ 4 dl. Dricker cappuchino i den :)

Däremot har jag väldigt svårt för randigt.... hur kommer det sig (kommer antagligen aldrig att få veta men det kan jag leva med) tror ni? En nackdel med det hela är när jag köper varor till butiken.... de prickiga papperna dominerar, randigt finns det få av... Så jag får tänka till  när jag gör inköp helt enkelt :)

Vad föredrar ni... randigt eller prickigt?

Kram: Zornitsa


Var på bio

Jag och Magnus hade inte varit på bio sen Elvira föddes 04 (jo, det är sant) men senaste månaden har vi faktiskt sett två filmer. Tack tack tack snälla goa Sara som tvingar oss i väg och som är världens bästa barnvakt :)

I helgen såg vi MAMMUT.  Jag tycker att den var bra men jag hade nog stora föväntningar, hade väntat mig något mer gripande med tanke på Lukas Moodysson tidigare filmer (men jag måste erkänna att Ett hål i mitt hjärta tyckte jag var ganska äcklig).

Mammut enligt min mening är en lågmäld berättad historia om den rika västerländksa familjen där mamman har mer eller mindre ständigt dåligt samvete över att inte ha tid över för sin dotter. Att jobbet har tagit över, pappan reser en hel del i jobbet. Barnflickan är från Fillipinerna och har varit tvungen att lämna sina egna små pojkar i hemlandet hos deras mormor för att tjäna ihop tillräckligt mycket pengar så att pojkarna kan få en bätre framtid. rika som fattiga lämnar sina barn fast pga helt olika anledningar, de rika för att de måste jobba och de fattiga för att de måste ta hand om de rikas barn. Prostitution, sexturister och pedofiler skildras också på Moodyssons sätt även om något mildare än vad vi sett i Lilja 4 ever och Ett hål i mitt hjärta.

Det som berörde mig mest var Barnflickans och hennes pojkars öde...

Har du sett filmen? Skriv gärna vad du tyckte.

Beautiful!

Här är "uppföljningen" på My Angel Lo'n som jag visade här för ett tag sedan och som handlar om min äldsta dotter Sara som är ca 6 år på bilden (18  år i verkligheten). Beautiful är en Lo med bilder på Elvira som är 4 år. Jag tyckte att det var roligt att scrappa bilder på de två när de är ungefär lika gamla.

Men jag blev så förbluffad när jag båda Lo'n var klara... att de är så lika varandra är inget jag gjort medvetet!!  Men visst är de lika...

jag visar My Angel en gång till så ni kan jämföra :)

jag har fått två awarder, tack snälla ni som gett de till mig, jag återkommer om det de närmaste dagarna :)

Om 30 min ska jag och sambon på bio, vi ska se Mammut!

kram på er!


Flytten fortsätter :)

Här kommer fler alster jag gjort tidigare, idag blir det några kort!

Hoppas ni har det bra och har många pyssliga stunder :)

Kram: Zornitsa
Några Lo's

Då jag bytte blogg för ett tag sedan tänkte jag nu flytta över en del alster jag gjort från min gamla blogg. Här kommer några.

Har fått en hel del läckra papper från Cosmo Cricket. Nu väntar jag på att bilderna ska komma (den här gången framkallar vi på Fuji) så att jag kan sätta tänderna (och händerna) i de nya papperna :)
.
I helgen var det Formex mässan och och tänkt så roligt det är att köpa in scrapsaker till butiken. Jenny och Sara följde
med och det var kul med sällskap.

Kram: Zornitsa

RAK

Tusen tack Hoyagittan för de söta och roliga sakerna du skickat till mig :) De små berlockerna är hur fina som helst. Och Z bokstaven var ju verkligen passande :)

Ska bli roligt att få använda mig av dessa saker!

Imorgon är det Formex mässan för hela slanten... det kommer att bli dyrt. Men en sak som är jättekonstig är att jag fortfarande inte har fått mina beställda Magnolia stämplar från i höstas... visst är det oseriöst!  Får se om jag frågar dem imorgon hur de har tänkt sig...

kram på er :)

Ang lokalen

Fler av er undrar hur det går, tack snälla rara för omtänksamheten. Igår fick jag träffa hyresvärden för första gången och tyvärr var det inget trevligt möte utan en hel del ifrågasättande ang verksamheten. Jag blev t o m tillfrågad om jag verkligen behövde en butikslokal till "det här" och räckte det inte med en hörna i bokhandeln??!! Jag vill inte skriva om allt som sas men tyvärr var det inget positivt. Det hela slutar med att hyresvärden vill skriva ett nytt kontrakt vilket innebär höjd hyra för min del och mycket längre kontraktstid (troligen på 3 år). Jag är bara tjänstledig t o m den 1 dec så jag känner att det är en stor risk jag tar. Men jag tar den!!! Jag måste komma vidare nu, har fått vänta för länge känner jag. Jag tycker att det ska bli jätteroligt att öppna butik...


Nu till hushållsbestyren :)

Awards

För ett par dagar sedan fick jag två så fina awards, en från Morfen och en från Jeanette 
TACK tjejer, ni gjorde mig så glad och stolt.

Tack Morfen för den gulliga motiveringen :)

Detta är "kriterierna" för denna award:

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.

Jag känner mig verkligen hedrad. Jag vill ge awarden till er som kikar in här hos mig för jag vet att era bloggar är just sådana bloggar, charmerande, söta och osjälviska :)

Till er som har undrat hur mötet gick idag... tack för att ni höll tummarna, jag återkommer med en rapport om det imorgon!


My Angel

Min äldsta dotter Sara är en riktig Ängel, därför blev jag så glad när jag jag såg de Rub-onsen My Angel för en mer passande titel till denna Lo finns nog inte. Den gjorde jag när Scrapparazzi hade sin sista scrapträff för år 2008. Jag gjorde två Lo's då, en om Elvira också som jag visar om ett par dagar.

På det här fotot är Sara 6 år gammal, då bodde vi på Gotland och fotot är taget en sommardag vid St Hans konditori inne i Visby. 
Jag måste skriva klart journalingen.

för övrigt så vill jag berätta att jag imorgon onsdag kl 14 ska äntligen få träffa hyresvärden, mäklaren och säljarna i butikslokalen. Då jag ännu inte fått något konkret svar från hyresvärden vet jag liksom nte om jag ska vara glad eller orolig, jag vill ju inte ta ut något i förskott... Men jag har väntat på svar sedan den 17 nov då jag skrev på kontrakt med säljarna. Sen dess har jag gått och väntat på hyresvärdens godkännande. Så håll tummar och tår för mig imorgon.
 

Härligt härligt....

Har man som jag gjort de senaste åren... jobbat mer än 60 t/vecka (inget jag kan rekommendera!) lär man sig verkligen att njuta av små enkla saker... och uppskatta dem som om de vore guld!
Jag älskar ju GOTT kaffe (svart och starkt ska det vara) och har olika koppar som jag dricker ur (inget jag gärna lånar ut, fråga de mina...) Till vardags, den som jag använder mest är en stor glaskopp, typ en latte kopp. Hela 3 dl härligt kaffe får plats i den.

Men så har jag också den här lilla söta koppen (2 dl) som jag hittade i en butik i Visby för något års sedan och som jag blev förälskad i. Den tar jag fram när jag vill njuta extra mycket av min kaffestund. Kanske med en bra tidning till....

Älskar de stunderna!!

Igår hade vi gäster, mina närmaste vänner var här och hälsade på. Det var jättetrevligt. Min goa´sambo lagade maten (super god fiskgryta, två sortes fisk bl a lax och så räkor och inga musslor bara för min skull), min underbara dotter bakade en tårta och jag själv gjorde en aioli med extra mycket vitlök i, en tillbehör som man bara måste ha till fiskgryta. Gott vitt vin till...  och en massa snack...


Åh vad gott...

Jag älskar när mina barn bjuder mig på mat. Sara som är 17 grejar det mesta i matväg. Idag lagade Elvira (4 år) en härlig lunch till mig och så fick jag även kaffe på maten... kan det bli bättre?


Efter maten måste man förstås ta hand om all disk.... det blev en hel del


Snipp snapp snut
så var disken klar till SLUT...

En altrad bok

Oj oj oj... visst har jag varit dålig på att uppdatera här pga att det är så mycket annat... men att det har gått så långt att jag tom glömt bort lösenordet... nej nu får jag ta och skärpa mig!!!
I lördags var Ulwa här med sina två döttrar + full scrappackning :) Jag hade ju inte satt något mål för dagen mer än att scrappa.... men vi kom inte igång förrän efter maten vid 19 tiden. Vid 22-23 tiden blev barnen trötta och vi med och de åkte hem.  Sen piggnade jag till och satt till kl 02 och gjorde klar min Lo. Den visar jag en annan gång.

idag visar jag en bok som jag gjorde med min BIA. Den boken fick M i julklapp
Storlek 6 " (15x15 cm)
Jag började med att klä två albumsidor i chipboard 6" med papper:


från början var min tanke att det bara skulle bli en bok med vita sidor i och en mängd olika frågor som han skulle få skriva svaren i. Men under arbetets gång kom jag på att jag ville scrappa de första 5-6 sidorna med bilder, alltså som ett vanligt album. De scrappade sidorna som ni ser här är 6" cardstock. Resten av sidorna är vanliga vita papper.


Här är själva frågorna, jag valde att stoppa ner dem i en cellofanpåse som jag satt fast med dubbelhäftande tejp. Själva påsen är ju självförslutande så det är perfekt... man öppnar fliken och tar en fråga och sen tillsluter man igen. Man kan ju också ge frågorna för sig i en altrad ask men jag vill att det ska vara enkelt att ta med sig boken när man reser t ex.


Boken blev ganska tjock för att jag ser det lite som ett livsproejkt... när frågorna tar slut kan man fylla på med fler. Och min sambo tycker om att skriva ner tankar och dylikt så därför pressade jag in många blad.


Ha en underbar dag :)


RSS 2.0