Har du fått nog av julmaten... blunda

förkylningen håller i sig men jag är på benen i alla fall, hes och snuvig och ont i halsen. Igår kväll fick M åka in till akuten med Elvira för hon klagade igen över ont i örat. Skönt att få veta att det inte var öroninflamation.

Här ser ni en del av vårt julbord, synd att vi fick slänga så mycket mat men är man sjuk så är man. Inför nyårsafton har vi inte planerat in nånting, varken mat eller aktiviteter och det är SÅ SKÖNT!!  Skönt att vi får vara själva hemma, stortjejen ska iväg med sna kompisar så det blir jag och M och Elvira. Antingen kommer vi att äta raklettost med fårfiol till eller ugnsrostade rotfrukter med feta ost och fårfiol till + någon efterrätt. Enkelt enkelt och så himla skönt! Förra året hade vi gäster hemma och det är klart att det blir mycket att fixa men i år orkar jag verkligen inte.

GOTT NYTT ÅR på er :)

Dunderförkyld

Jag trodde att jag åkt på en lindrigare form av förkylning dagarna innan jul men på självaste julafton tog förkylningen ett starkare grepp och idag, juldagen, har jag i princip bara legat i sängen. Jag är i alla fall tacksam att jag kunde vara med familjen på julafton, fixa maten, njuta av tillvaron, öppna paket och t o m spela spel. Snart blir jag säkert frisk igen :) Men näsan rinner och det gör ont i kropp och hals.

Här visar jag en snölykta som jag och Elvira gjorde för ca en vecka sedan. Tack Karolina för tipset. Lyktan blev så fint och lyser så mysigt ...  Den är gjord av sockerbitar som man lägger på en rundplatta (en bit papper lindat i folio). vi har limmat sockerbitarna, högst upp har vi silverkulor.

Hoppas ni är friska och har haft en skön och fridfull julafton :)


God Jul

En riktig skön och avkopplande Jul önskar jag er alla :)


Dan före dan.....

Hela familjen har vi varit sjuka, det var visst min tur sist, varför skulle jag slippa vara sjuk på julafton just i år? Tack och lov för mina underbara döttrar som klädde våran julgran så fint idag. Vi för alltid en diskussion om vi ska ha plast eller riktig och jag vinner aldrig utan det blir 2 mot en och nästa år ska väl Elvira också vara med och tycka, då blir det antingen 2 mot två men jag tror nog mer att det lbir 3 mot 1. Riktig julgran alltså... 

Vi har ju hunnit med lite barnvänligt pyssel av diverse slag, inte enbart julpyssel.  Det är så kul att pyssla med Elvira och med Sara också för den delen även om det inte blir lika mycket för hon har så mycket annat runt omkring sig.

De här kransarna gjorde jag och Elvira häromdagen, jättelätta att göra, hon har i princip gjort allt, jag har bara stansat ut blommorna och ballongerna. Tomten är en tändsticksask som vi gjorde tillsammans.
Imorgon ska skinkan in i ugnen... åh vad jag längtar till julafton. Hoppas min förkylning blir bättre så jag åtmoinstånde kan känna lite underbara dofter och smaker.

GOD JUL KÄRA VÄNNER!




Vår lilla Lucia

Igår var vi ju på elviras förskola för att fira Lucia. Magnus hade med sig sin systemkamera men det visade sig att batteriet tagit slut. Jag hade som tur med mig vår digitala. Eftersom jag inte kunde se något och framför allt inte Elvira skulle Magnus fota för han klättrade upp på ett tak på gården. Vet inte hur han har fotat men av ca 20 bilder är bara en som inte är suddig ! Men tur vi har den i alla fall...

Sen när firandet var över passade jag på att ta det här kortet (sen ville Elvira inte vara med på kort längre utan vände bort sig eller sprang iväg så fort hon såg mig med kameran redo...)



jag fick en JULKRAM :)

tack Lillian för den goa kramen :)

Jag kramar vidare ALLA som hälsar på här  hos mig och skriver kommentarer och uppmuntrande saker som gör mig glad.

Idag var vi på Elviras förskola för att se Lucia tåget, det var utomhus och det var så mycket folk så jag såg knappt Elvira. Magnus fick stå på taket på ett litet vindskydd för att kunna ta några kort. Får se om jag lyckas lägga in några kort imorgon eller så ...

Ha det gott alla goa vänner :)


Ja... ni ser...

när äldsta dottern var liten älskade hon grönsaker, ville alltid ha grönsaker och ville ha en skål med sallad på lördagar istället för lördagsgodis. Tyvärr är det inte så med vår 4-åring... tomater och majs äter hon men andra grönsaker för man försöka lura i henne. Vi brukar alltid ha sallad till maten och hon vill inte äta den, vet inte om det är dressingen ellr själva blandningen. då har vi börjat lägga samma grönsaker vi har i salladen direkt i hennes tallrik utan att blanda. det går ju bättre måste jag säga. Då kan både paprika och harico vertes och en och annan grönsak slinka ner. .. Speciellt nu i juletiden när tomten kommer att fråga: Ho ho ho...  Äter du upp dina grönsaker...  :)

Det här är var Elvira fick till kvällsmat idag (hon gillar kött), fläskkotlett, ris med sötmandel och russin samt grönsaker...  Vet inte vad kostexperterna skulle tycka om det men jag kan säga att Elvira ÄLSKAR vindruvor och kan äta ca 1- 2 kilo  i veckan men efter de senaste larmrapporterna om för mycket gifter i vindruvor har vi låtit bli att handla det de senaste veckorna. Och tänk vad som skrevs om paprikorna... att en enda paprika kunde innehålla upp mot 19 olika gifter.... usch!!!  Måste börja handla mer ekologiska produkter!

Julpyssel

Å, jag älskar julpyssel, tack och lov att jag har en 4 åring i huset igen (det var 13 år sen sist) så vi kan sitta och pyssla i timmar. Det går en massa korta pysselstunder på Bolibompa så ibland har vi lyckats se en och annan avsnitt och därmet fyllt på pysselidéförrådet :)

Bl a de vita "strutarna" som jag och Elvira gjorde för några dagar sedan.... tårtpapper hade vi inte hemma så det köpte vi men allt annat hade vi. Det var otroligt lätt och kul att göra dem och Elvira kunde det mesta själv. De använde häftapparat på Tv och det gjorde vi också i början men jag tycker att det blir snyggare med dubbelhäftande tejp så vi tog det på slutet.

Jag skulle jättegärna vilja ha fler enkla tips på julpyssel så har ni något skriv gärna och berätta :)

Hej så länge!

Lussebullar

Igår bestämde vi att Elvira skulle vara ledig från förskolan för att vi skulle baka lussebullar. Sara var också ledig från plugget. I morse när jag gick upp (okej, det var inte direkt i morse, kl var 11.30 men jag är så trött just nu att jag behöver verkligen sova ut) kände jag att det doftade gott. När jag gick upp och gick raka vägen ut i köket såg jag dessa (se bild). Då hade mina två härliga tjejer  redan bakat lussebullar och låtit mig sova. Så jag fick sätta på kaffe och sen avnjuta en färsk och mumsig lussebulle tillsammans med kaffe och DN.

Imorgon ska jag hem till en arbetskamrat och därför kom jag på att jag kunde ta mig mig mågra lussebullar till henne. Tyvärr var det bara 3 st som fick plats i cellofan påsen (bild ser ni HÄR) men jag har även gjort ett bokmärkeskort.

Kram på er :)


RSS 2.0